Software

Software JPF Software

 

JPF Software BV

JPF Software BV richt zich op ICT advisering / projectmanagement en software ontwikkeling. 

 

ICT Advies en projectmanagement

JPF Software levert advies bij ICT projecten, en kan ook projectmanagement bieden. We richten ons vooral op de (vaak wat meer abstracte) architectuur van een dienst, maar ook op hele concrete vragen over bijvoorbeeld schaalbaarheid, snelheid, te gebruiken tooling en andere te maken keuzes bij implementaties. 

Er is een link met JPF Computing BV, waardoor ook gedegen advies over hardware-gerelateerde vragen kan worden gegeven.

 

Software ontwikkeling

Ontwikkelen doen wij zelf in-house, of wij werken samen met enkele bedrijven die geheel gespecialiseerd zijn op dit vlak. Zo kan altijd een passende en betrouwbare oplossing gevonden worden.

Besturingssysteem

Door gebruik van een op maat aangepast besturingssysteem als Windows Embedded of Linux kan de aansturing van de hardware veel efficiënter en betrouwbaarder worden gemaakt. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van write filters (zoals UWF of Aufs) en het positieve effect daarvan op de levensduur van het opslagmedium. Een op maat gemaakte OS installatie kan tevens de toepassing van andere hardware mogelijk maken, zoals een flashmodule in plaats van een standaard harddisk.

Onze focus ligt op de ontwikkeling van Windows 10 IoT Enterprise.

Ook is het mogelijk een custom firmware of bios te ontwikkelen, in samenwerking met hardware leveranciers. 

JPF Computing is Windows Embedded partner, en biedt complete oplossingen op basis van Windows. Ook leveren we Android en Linux images, desgewenst inclusief voor u geschreven of aangepaste applicaties. 

logos_jpf_computing_resized_1.png

 

Applicatie-ontwikkeling

Industriële moederborden hebben vaak extra's aan boord zoals GPIO, Watchdog, etc. Voor optimaal gebruik van deze extra functies is software nodig. Vaak in de vorm van aanpassingen aan uw eigen software, of losstaande programma's die een specifieke taak uitvoeren. JPF Computing heeft de kennis en ervaring in huis om u ook op dit vlak verder te helpen.

Ook voor losstaande applicaties met een specifieke taak, zoals bijvoorbeeld het remote monitoren van uw clients, het tonen van video, het aansturen van een versterker of een LVDS backlight, hebben wij oplossingen ontwikkeld voor onze klanten.

JPF ontwikkelt software in-house in C/C++, Java of Python, al naar gelang de oplossing die u zoekt.

 

Monitoring

JPF heeft een modulair systeem voor monitoring van uw computers ontwikkeld, gebaseerd op een open source backend (Graphite). In combinatie met onze volledig configureerbare client is alle informatie over systemen waar de client op draait real-time te bevragen en in grafieken te bekijken. Zo zijn trends te ontdekken en zijn problemen eenvoudig op afstand op te sporen., Daarnaast is het mogelijk acties te koppelen aan bepaalde meetresultaten. Bijvoorbeeld: indien de CPU capaciteit van een client langer dan 30 seconden meer dan 90 % is, herstart een programma. Of: als een bepaald programma niet meer draait, gaat de watchdog af en herstart de computer. 

graphite screenshot

 

Indien u vragen over heeft, kunt u contact opnemen en informeren naar de mogelijkheden.