De Industriële PC (IPC)

Hardware oplossingen De industriële PC

Wat doen wij?

Bij industriële oplossingen is een langdurig stabiele omgeving van belang. Vaak willen klanten hun computers of onderdelen niet veranderen. Reparaties, vervanging van bestaande computers of onderdelen en uitbreiding van de hoeveelheid IPC's zijn wel gewenst. JPF maakt in deze gevallen afspraken met de klant, afhankelijk van een kosten-baten afweging. Lange termijn garantie en service zijn in veel gevallen mogelijk.

Waarom een industrieel systeem?

De belangrijkste eigenschappen van een industrieel systeem (ook wel embedded systeem of IPC) ten opzichte van een commercieel systeem (reguliere computer) zijn:

 • Componenten zijn voor een langere periode (3~5 jaar – soms zelfs langer) leverbaar.
 • Het systeem is samengesteld uit onderdelen met een hogere MTBF (Mean Time Between Failure).
 • Er wordt aan de installatie-omgeving aangepaste behuizing gebruikt. Hierdoor worden warmte- en stof- problematiek geminimaliseerd, en wordt gemak van installatie en servicing gemaximaliseerd.
 • Het besturingssysteem en de applicaties zijn geoptimaliseerd om onder andere beter standalone te kunnen draaien. Bijvoorbeeld:
  • Dat de software bestand is tegen stroomuitval (read-only bestandsysteem d.m.v. EWF, FBWF, Aufs).
  • Dat een systeem zichzelf herstart bij een vastloper (Watchdog, automatische Power On After Power Fail).
  • Controle over externe apparaten via GPIO (General Purpose Input & Output) en COM poorten (RS232, -422, -485)
 • Uitgebreide mogelijkheden van voeding (DC 12, 19v, 24V of widerange en AC 220V).
 • Vele mogelijkheden tot extra I/O (bijvoorbeeld COM poorten, LAN poorten en VGA uitgangen).

 Hierdoor zijn industriële systemen verantwoord inzetbaar in (DIN rail) meterkasten, patchkasten, boven plafonds en op vele andere plekken.

 Door gebruik te maken van industriële systemen kan de TCO (Total Cost of Ownership) in de hand worden gehouden. Door een bewuste keuze van componenten kan deze TCO stukken lager uitvallen dan bij de inzet van commerciële hardware in uw project.

 

Wat kunnen wij voor u? De ideale mix, compleet op maat!

Door te kijken naar eisen en wensen en de omgeving waarin het systeem moet gaan functioneren kunnen we voor u of uw klant een configuratie schetsen.

Om de TCO te optimaliseren zal dit vaak een mix zijn tussen industriële en commerciële componenten. Denk hierbij aan een industriële barebone, waar een normale SSD in wordt geplaatst: in veel gevallen geen invloed op image of software, geen invloed op MTBF, wel een kostenreductie.

 Onze lijn van behuizingen biedt  voor de meeste applicaties een gepaste oplossing, maar natuurlijk zijn er ook (vele) opties tot aanpassingen op deze standaard modellen.

 

Hierdoor is de behuizing niet alleen “op maat” qua afmeting, montagemogelijkheden en I/O, maar kan deze ook worden voorzien van een eigen afwerking, kleur en logo.